FAQ – Veelgestelde Vragen

Bij Bloemen Bezorgen Eindhoven worden we regelmatig gebeld of gemaild met vragen. Daarom hebben we hieronder de meest gestelde vragen (Frequently Asked Questions, FAQ) op een rijtje gezet. Staat jouw vraag hier nou niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Ja, dit is mogelijk. Als je je bestelling voor 14:00 uur aan ons doorgeeft, kun je een boeket namelijk nog dezelfde dag laten bezorgen. Bestellingen die voor 16:00 uur worden geplaatst, bezorgen we de volgende dag. Dit doen we dan in de ochtenduren.

Een precieze tijd waarop we bezorgen, is op voorhand lastig aan te geven. Dit hangt af van de route en de hoeveelheid bestellingen die er voor die dag binnen zijn gekomen. We doen ons best om zoveel tegemoet te komen aan jouw wensen.

Onze bezorger gaat ’s ochtends vanaf acht uur op pad om de eerste bestellingen te bezorgen in Eindhoven en omgeving. Dit doet hij ’s middags nog een keer. Afhankelijk van de hoeveelheid bestellingen kan het voorkomen dat er ook een derde ronde wordt bezorgd.

Voor het bezorgen van boeketten, Biedermeiers en bloemen maken wij gebruik van een eigen bezorgdienst. Onze chauffeurs kennen de weg in en om Eindhoven. Uiteraard wordt elke bestelling zorgvuldig verpakt. Het resultaat daarvan is dat er tijdens het bezorgen geen beschadigingen ontstaan en dat we de bloemen vers houden. Wij bezorgen van maandag tot en met zaterdag.

Wij bezorgen bloemen en boeketten in de regio Eindhoven voor de laagste bezorgkosten in dit deel van Noord-Brabant. Binnen Eindhoven rekenen wij hiervoor € 4,95. Bevindt het afleveradres zich in een van de omliggende plaatsen, dan betaal je € 7,50 voor het bezorgen van de bloemen.

Het plaatsen van een bestelling gaat snel en eenvoudig. Wanneer je een boeket hebt gevonden dat voldoet aan je wensen, vink je eerst aan welk formaat jouw voorkeur heeft. Er is keuze uit ‘klein’, ‘groot’ en ‘extra groot’. Indien het gaat om losse bloemen, geef je het aantal op dat je wilt bestellen. Sommige boeketten bieden de mogelijkheid om er een glazen vaas bij te kopen en/of gratis een tekst voor een bijbehorende wenskaart door te geven. Nadat je het boeket in je winkelmand hebt geplaatst, vul je het bezorgadres en de bezorgdatum in en reken je af.

Bloemen Bezorgen Eindhoven gaat uiterst discreet om met jouw gegevens. Wij verzamelen alleen de persoonlijke informatie die we nodig hebben, bewaren je gegevens nooit zonder dat daar een goede reden voor is en verkopen vanzelfsprekend geen informatie aan derden. Meer over ons privacybeleid kan je hier vinden.

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk je bloemen vers houden. Dit begint al bij het in een vaas zetten van een boeket. Gebruik daarvoor altijd een schone vaas en schoon water, eventueel voorzien van speciale bloemenvoeding. Vergeet daarbij niet om de stelen schuin af te snijden. De levensduur van bloemen verleng je verder door een boeket niet in direct zonlicht, op een tochtige plek of in de buurt van een airco of ventilator te plaatsen. Om snelle verwelking te voorkomen, kan je een vaas met bloemen ook beter niet in de buurt van de verwarming of rijpend fruit neerzetten.

In de steel van een bloem bevinden zich kanaaltjes, waarmee water wordt opgezogen. Het schuin afsnijden van de onderzijde van de stelen zorgt ervoor dat er een groter oppervlak ontstaat voor het opnemen van water en voedingsstoffen, dan wanneer deze recht worden afgesneden. Maak bij het op deze manier je bloemen verzorgen overigens altijd gebruik van een scherp mesje. Met een keuken- of snoeischaar druk je de celwanden van de kanaaltjes namelijk samen, waardoor een bloem minder water kan opnemen. Je moet het boeket na het schuin afsnijden direct op water zetten.

Een bloemenvaas dient altijd het juiste formaat te hebben. Zo voorkom je dat het boeket te diep in de vaas zakt of dat het geheel juist instabiel of topzwaar wordt. Een glazen vaas is daarbij aan te raden, omdat dit materiaal eenvoudig is te reinigen, vuil en micro-organismen weinig kans geeft, het gehele boeket zichtbaar maakt en bestand is tegen het zure vaaswater dat bloemen en bloemenvoeding veroorzaken.

Naast het schuin afsnijden van de stelen, het gebruik van een schone vaas en voedselrijk water, zijn er nog meer zaken waarop je kunt letten bij de verzorging van bloemen. Vergeet bijvoorbeeld niet om de bladeren rond het gedeelte van de steel dat zich onder water bevindt weg te halen en verwijder uitgebloeide bloemen altijd zo snel mogelijk uit een boeket. Voor het zuiver houden van het vaaswater is het aan te raden dit om de dag te verversen. Daardoor gaat het niet stinken en zorg je er tegelijkertijd voor dat de bloemen altijd voldoende schoon water tot hun beschikking hebben. Om het verse vaaswater niet meteen te vervuilen met bacteriën, adviseren wij om de stelen van de bloemen schoon te spoelen onder de kraan voordat je ze in schoon water zet. Het schuin afsnijden van een stukje van de onderkant van de bloemstelen mag bij het overzetten overigens gewoon worden herhaald. Als je alle aanwijzingen rond de verzorging van bloemen in acht neemt, kan je je bloemen vers houden voor meer dan een week.

Het drogen van bloemen is op verschillende manieren mogelijk. Dit kan door bloemen van dezelfde soort samen te binden en ondersteboven in een warme, droge en donkere ruimte te hangen. Een tweede methode is de bloemen te drogen in een planten- en bloemenpers, tussen twee op elkaar geschroefde platen multiplex of onder een zwaar voorwerp dat groot genoeg is om de bloem in haar geheel te bedekken. Een derde manier is door de bloemen enkele uren op circa 40 graden te verwarmen in een heteluchtoven. Ten slotte kan je bloemen drogen door ze een paar dagen in een luchtdicht afgesloten bak met een dehydratieproduct als silicagel te leggen. Daartoe moet op de bloemen een paar centimeter silicagel worden aangebracht. Droog de bloemen in alle gevallen pas wanneer de knoppen half open staan.

Hebben we je vragen afdoende beantwoord? Dan laten we nu graag ons assortiment zien.

Scroll naar top